Stopień: Padawan
Preferowana klasa: Obrońca/Negocjator
Poziom trudności: Średni
Ilość uczestników: 2
Miejsce misji: Wewnętrzne Rubieże, system Japrael, sektor Japrael, planeta Onderon
{Przekaz z: Miasto Prak od: Inkwizytor Jedi Bart}
Protokół: Otwarty
Kanał: Nowy Zakon Jedi
Kod: 900-0
Sektor: 5
Świat: Prakith
{Rozpoczęcie transmisji}

- Kod: Zaznacz cały
Pozostaje mi domniemywać, że SOO nie zastosowało żadnych ze swych bomb, a działania Padawanów zakończyły się sukcesem - z uwagi na raportowany przez Padawana Xerena brak jakichkolwiek wcześniejszych pogłosek o takich wydarzeniach. Zdaje się logicznym, że jakikolwiek zrzut bomb w miejscu innym od zamkniętych, prywatnych terenów Służby Ochrony, nie uszedłby uwadze mieszkańców nawet w tak dokładnym ograniczaniu komunikacji. Obym nie był i teraz w błędzie.
Nie mamy już, tak czy inaczej, żadnych opcji na przedostanie się na planetę. Żadna z naszych metod nie jest powtarzalna - SOO pewnikiem po fakcie zdołało dobrze zbadać drogi naszego transportu.
Nawet jeśli na planecie pozostało coś jeszcze, jesteśmy zmuszeni do ostatnich działań, jeśli chcemy ich zatrzymać bez katastrofalnych strat.
Rycerz Danadris zna SOO i ich metody działania znacznie mniej od pozostałych, ale jest de facto jedyną opcją przedostania się na Onderon bez bezpośredniego ataku, który i tak będzie musiał nastąpić zaraz potem. Nie mamy już innych opcji. Liczę, że Rycerz zdoła wykorzystać swe zdolności mentalne do dostatecznego stopnia, aby w jakiś sposób przejść przez kontrolę orbitalną nad planetą - w przeciwnym razie wszelkie nasze szanse spadną do minimum.
Nie istnieje żadna szansa na przedostanie się na Onderon odpowiednio potężną maszyną, niezależnie co uda się wam osiągnąć podczas kontroli na orbicie. To na planecie musicie zdobyć coś, co pozwoli wam dostać się do centrum komunikacyjnego Służby Onderonu, 110 kilometrów na wschód od Iziz - i podbić ten budynek za wszelką cenę.
Padawanie - służ swoją wiedzą i mistrzostwem panowania nad pojazdami tak, jak będzie to tylko możliwe. Zdobądźcie od Padawana Xerena koordynaty miejsca schronu - ja i Mistrzyni Vile ruszamy zaraz po was, gdy tylko dostaniemy sygnał o zwycięstwie.
{Koniec transmisji}
Cele Misji:
- Przejść kontrolę na orbicie Onderonu.
- Skierować się w stronę dowolnego portu lotniczego.
- Przejąć maszynę, która pozwoli na wtargnięcie na teren centrum komunikacyjnego SOO.
- Podbić budynek i zniszczyć wszelką komunikację SOO.
- Dodatkowy: Powstrzymać lub spowolnić okoliczne komórki SOO oraz wojska w dowolny sposób.
Wskazówki:
- Zaraz po waszym natarciu będziecie zmuszeni uciec w bezpieczne miejsce, jeśli nie chcecie mierzyć się z nieskończonymi falami niedobitków i posiłków. Padawan Xeren musi przekazać wam właściwe koordynaty punktu, który jest rzekomo stosowną kryjówką.
- Nadajnik, który otrzymacie, pozwoli wysłać krótką transmisję do mnie i Mistrzyni Vile. Sygnał zostanie prawdopodobnie i tak przechwycony, choć powinien do nas dotrzeć - ale nie z aktywnymi urządzeniami centrum komunikacyjnego.
- Na miejscu może was czekać wszystko, co SOO ma do zaoferowania. Unikajcie zbędnych batalii.
Dostępny sprzęt:
- Nieuzbrojony, wynajęty statek pasażerski.
- Specjalistyczny nadajnik pozwalający na przekaz sygnału poza planetę.
- Dowolny sprzęt medyczny.
- Dowolna broń palna.
- Dowolne urządzenia elektroniczne.
Uczestnicy Misji:
- Rycerz Jedi Neil Danadris
- Padawan Tranquil
Pomocnicy:
- Padawan Fenderus
- Rycerz Jedi Gluppor
- Adept Girouliar
Proszę uczestników o podanie swoich terminów - o to samo proszę wszystkie osoby chcące pomóc. Potrzebuję tutaj minimalnie 3 osób, górna granica nie istnieje.
Wiem, że aktualnie wiele osób ma problemy z organizacją czasu z powodu studiów, więc nie mam niczego przeciwko, aby ustalić misję przykładowo po 24 grudnia, jeśli w innym wypadku trudno będzie skoordynować terminy.