Stopień: Padawan
Preferowana klasa: Obrońca/Strażnik/Negocjator
Poziom trudności: Łatwy
Ilość uczestników: 1
Miejsce misji: Nieznane
{Przekaz z: Biuro komendanta Policji Skoth od: Sierżant sztabowy Pelt Aderbeen}
Protokół: Zamknięty
Kanał: Protokół bezpieczeństwa Komendy Głównej Skoth
Kod: 313.5
Sektor: 5
Świat: Prakith
{Rozpoczęcie transmisji}
- Kod: Zaznacz cały
Jedi.
Komenda Policji z Gallii kontaktowała się w waszej sprawie. Dokładniej w sprawie agenta Angara Makkaru, którego znam z waszych szeregów... i który doprowadził mnie do was, swoją drogą. Nie zdradziłem, że pochodzi od waszego Zakonu, choć przyznałem jego związki z Republiką i pojawienie się w naszych aktach, głównie gdy uratował aspiranta Baska i posterunkowego Cardigana. Podobno kontaktowali się już wcześniej z niejakim "Oddziałem Nexu" i oficerem Stonem, nie będę więc wchodził w zbędne szczegóły.
Z dyskretnych źródeł z Gallii wiem, że policja wydała waszego człowieka bezproblemowo po przedstawieniu danych od komandosów republikańskich. Policja z Gallii niestety utraciła swoje tropy, obawiam się, że rozpracowywany przez nich gang - i przez waszego Adepta Makkaru - w wyniku niedawnych zajść zaczął tuszować sprawę i zmieniać taktykę. Nie mogę więc wspomóc was w poszukiwaniu Angara Makkaru.
Mam nadzieję, że wiadomość dotrze do Mistrzyni Elii Vile oraz Pana Vensorenarattho. Jeśli Angar Makkaru zdoła połączyć się ze służbami bezpieczeństwa, natychmiast przejmę tę sprawę. Innych możliwości jednak nie posiadamy na ten moment. Niech Moc będzie z waszym przyjacielem.
{Koniec transmisji}
Cele Misji:
- Zdobyć rozpoznanie w swej obecnej sytuacji.
- Przetrwać zniszczenia zdrowotne.
- Wydostać się z uwięzienia w służbie "Króla kopalń".
Wskazówki:
- Brak.
Dostępny sprzęt:
- Brak.
Uczestnicy Misji:
- Padawan Angar Makkaru
Pomocnicy:
- Adept Tanna Saarai (+ druga część)
- Adept Naiiv Luure (+ druga część)
- Rycerz Jedi Gluppor
- Rycerz Jedi Elia Vile (+ druga część)
- Adept Bar'a'ka
- Rycerz Jedi Neil Danadris
Proszę uczestnika i osoby zainteresowane pomocą o podanie swoich terminów. Potrzebuję trójki osób.