Sieć wewnętrzna

Awatar użytkownika
Agrael Dovrik
Padawan

Re: Sieć wewnętrzna

Post autor: Agrael Dovrik »

Obrazek Kanał: Sieci wewnętrznej
Sektor: Koros
Planeta: Gillad
Współrzędne planetarne: J-7
Nadawca: Adept Jareth Seran

Data wydarzenia: 03.07.25
Typ: zadanie terenowe

Kod: Zaznacz cały

Mam złą wiadomość.

Z tego co zostało mi powiedziane, to zapuszczono na Gildię jakąś potężną przynętę i upozorowano wielki magiczny rytuał, który ma odwrócić losy wojny, tak? Przez co cała Gildia Górnicza teraz próbuje rozgryźć o co chodziło?

Robią co mogą, by to rozgryźć i poznać sekret, aż strach pomyśleć o ilu ich działaniach nawet nie wiemy... Jakimś cudem udało im się uprowadzić jednego z członków rodziny cesarskiej, który zwie się Vorlenn Zeill-Keto. Wnuk siostry dziadka Cesarza. Stary samotnik, mieszkający na Gillad, wspierający Cesarza.

Jakimś cudem został porwany i zniknął z Gillad bez żadnego zaalarmowania pracowników jego posiadłości - dwóch lokai-asystentów, zarządcy niewielkiej farmy, kilku droidów ochrony. Wyparował bez śladu, zniknął, rozpłynął się.

Badałem jego posiadłość, jak i pobliskie bagna. Pomimo wielu wyzwań, wielu przesłuchań i prób rozgryzienia tej sytuacji, na nic nie wpadłem. Straszliwa zagadka.

Haydim Rutherford mówi, że mimo przyjaźni z Cesarzem - zaginiony Vorlenn w zasadzie wiedział tylko o tym, o czym wróg i tak już wiedział z innych źródeł, wyłącznie o planach i pomysłach już zrealizowanych, ewentualnie mógł wrogowi dokładniej opowiedzieć o motywacjach - o ile pęknął.

Zaczynam rozumieć wasze przerażenie tym wrogiem. Do następnej transmisji...
Awatar użytkownika
Liren Monper
Padawan

Post autor: Liren Monper »

Współrzędne planetarne: K-7
Nadawca: Padawan Liren Monper

Data wydarzenia: 05.07.25

Mam nadzieję, że też umiecie wyczuć smak zwycięstwa w czymś bardziej gorzkim i wysublimowanym, bez fajerwerków i cukru. Ja wypiję za to piękny kubek cafu...

Ja i doktor Sellavis wracamy w trakcie nadawania tej wiadomości z portu w Dexim. Dzień wcześniej skontaktował się z numerem Sellavisa adwokat naszego ukochanego Marcusa Bruno, porozumiewający się szyfrem na tyle dobrze, że trudno było zgadnąć, czego może tam chcieć. Stąd zabrałem się tam ja.

Niespecjalnie myliliśmy się we wstępnych przewidywaniach. A właściwie to wcale. Bruno jest zdesperowany i przerażony. Gildia chce się go pozbyć jako słabego ogniwa, najprawdopodobniej chcą go skasować. Jego adwokat i stary przyjaciel przekonuje ludzi Gildii, że jest z nimi, ale chce ocalić swojego kumpla. Zdesperowany Bruno i jego adwokat chcą w najprostszym skrócie wybłagać od nas jakiś układ, w ramach którego Zeltron będzie mieć zapewnione bezpieczeństwo - bo Gildia nie ma już zgodnie z moimi przewidywaniami żadnego powodu trzymać go przy życiu. Pominę ton, oczywiście adwokacik - Clark Turpin - starał się nie brzmieć jak błagający przegraniec, ale wiemy w jakim są szanowni państwo punkcie.

Jest zamknięty w pełnym odseparowaniu, w areszcie pełnym wtyk Gildii. Do kompletu w fatalnym stanie zdrowotnym - ćpanie do wzmocnienia działania tych zeltrońskich fermonów zrobiło z niego wrak, w areszcie dostaje tylko tyle leków by żyć, by nie mógł za bardzo kombinować. Jedynym miejscem na ewentualne działanie będzie rozprawa, która jest robiona maksymalnie medialnie, aby pokazać transparentność sprawy i jak najbardziej ocalić wizerunek - tylko tam będzie miejsce dla osób z zewnątrz, dla dziennikarzy.

Bez owijania, tak, zamierzam pomóc. Tak, chcę by Bruno przeżył. Zaoferowałem ochronę na procesie i po nim, załatwienie mu pobytu w kolonii karnej Sojuszu na Ronice w naszym pięknym systemie Koros - w łapach zautomatyzowanego super-pierdla wojsk Sojuszu będzie najbezpieczniejszy. To żaden "zgniły kompromis", drodzy państwo, on pójdzie do pudła tak jak zasłużył za swoje zbrodnie, jedynie uniknie odstrzelenia przez Gildię - nie widzę w tym zgryzot moralnych. Uwierzcie mi, że chcemy, by agenci wroga widzieli, że możemy ochronić zdrajców przed szefostwem, a samo szefostwo bez skrupułów się ich pozbędzie, gdy będzie to w ich interesie. Załatwienie mu neutralnego więzienia nie powinno być tak trudne, wystarczy, by Bruno bezdennie obciążył Gildię i zrobił z nich esencję zła, by interesem medialnym i państwowym było wywieźć go w neutralne miejsce, opór przed tym byłby problematyczny, zwłaszcza jeśli zorganizuję trochę rekomendacji z rąk Sojuszu. Sojusz może i nie jest chętny do prawdziwych interwencji i prawdziwego dotykania tematu, ale paru wysoko postawionych kolegów Jedi mówiących w mediach, że zapraszają na Ronikę, to dość, by związać Gildii ręce, przy tym ile będziemy mieć kamer i ekspozycji medialnej. Umowę mamy więc wielce zautomatyzowaną - wyłącznie od tego jak bardzo Bruno napluje na Gildię zależy nasza zdolność dotrzymania naszej strony...

Pojawię się na tym procesie - zadbać o Bruno, o umowę, o inne. W międzyczasie potrzebuję pilota by kupił leki dla Bruno do postawienia go na nogi. Zapraszam do mnie, wyjaśnię - chodzi o lot na kolonię Zeltronów, o której już wam kiedyś wspominałem.
Awatar użytkownika
Kilus
Padawan

Post autor: Kilus »

Sektor: Tapani
Planeta: Procopia
Współrzędne planetarne: brak - orbita
Nadawca: Padawan Kilus

Data wydarzenia: 09.07.25

Cześć wszystkim!

Jarethek zabrał mnie w kosmos bo w kosmosie zwykle mi lepiej, pewnie pamiętacie o co chodzi, a jak nie to mi bardzo trudno opowiedzieć i w ogóle to nie mam czasu bo brzuszek bardzo boli, gdy za długo patrzę w światełko holoprojektora.

Ja tylko powiem, że mieliśmy dwa zadanka, zakupy na Constancii, na takiej dalekiej planetce bo specjalne zeltronowe plus dużo tajnych rzeczy, żeby Gildia nie wiedziała że kupujemy, więc nie w naszym systemiku gwiezdnym. Lirenek, Torianek, mamy zakupki na tego złego pana Bruno! I to było po drodze poważnego lotu bardzo daleko do sektora Tapani, bo tam mieliśmy, Jarethek głównie, pogrzebać o co chodzi z takim jednym dzieciakiem który też ma te nasze fajne-straszne dary. I go przywieźliśmy, nazywa się Domar Veros i wszystko gra. To taki dzieciak ze szlachty stamtąd, który przypadkiem wpakował się w trochę bałaganów i jest trochę śmieszny ale fajny, no i poznacie go i sami będziecie wszystko wiedzieć chyba. Przepraszam ale ja muszę kończyć, bo brzuszek. Papa!  
Awatar użytkownika
Agrael Dovrik
Padawan

Współrzędne planetarne: I-5

Data wydarzenia: mieszane
Typ: wydarzenie wewnętrzne

To już chyba czas zaraportować koniec. Pozostawiam tą notatkę dla przyszłych pokoleń do odtworzenia chronologii wydarzeń w kampaniach Jedi.

Przez ostatnie tygodnie codziennie walczyliśmy wszyscy poza Mistrzami Jedi i Mistrzem Parkiem z gigantycznymi problemami w wiosce. Fala upałów uderzyła z niezwykłą siłą. Szybkie śledztwo w terenie i dokumentach Administratora Cesarskiego pozwoliło stwierdzić, że to szóste najgorsze lato ostatniego stulecia na Gillad, jest to więc raczej niefart, niż wpływ prac tych... śmieci... z Gildii Górniczej.

Prawie wszyscy poza naszymi trwale mało sprawnymi i chorymi na terenie wioski byli albo ciężko ranni, albo na misjach pozaplanetarnych, przez prawie dwa tygodnie trwała ciągła walka o przetrwanie. Mistrz Fenderus i Padawan Comoddus przeszli zawały serca podczas zmagań z upałem i  pomocy innym w opiece nad gnijącymi ranami czy takimi prozaicznymi zadaniami, jak naprawa i rekonstrukcja filtrów do wody z rzeki, aby ta była zdrowa dla ledwo żywych Jedi walczących z ciężkimi infekcjami, jak Mistrz Mohrgan i jego uczeń. Obecnie upały zeszły ze śmiertelnych na zaledwie wycieńczające, więc zamieszczam ten raport.
Awatar użytkownika
Elia
Mistrz Jedi

Post autor: Elia »

Nadawca: Mistyk Jedi Elia Vile

Data wydarzenia: 27.07.25
Typ: ogłoszenie

(zostawiam do wiadomości wszystkich, żeby w razie czego przekazać Rycerzowi też osobiście) RYCERZU PARK! Za trzy-cztery dni będzie u nas pilot z Hakassi z transportem krwi dla Cryxena. Pilot ten wróci na Hakassi, gdzie będzie już czekał Adept Jareth, by odebrać więcej krwi. Zadaniem Adepta jest skontaktowanie się z Umbarą i wynegocjowanie dla nas środków medycznych, które tam produkują. Najważniejsze są leki na raka dla Cryxena, ale kupimy ekwiwalenty najróżniejszych medykamentów, zwłaszcza jakieś zamienniki bacty, antybiotyków itd. Rycerz chciał negocjować z Umbarą i szansa sama zapukała do drzwi. Liczymy na wsparcie Rycerza w tej trudnej sytuacji. Adept liczy na wsparcie Rycerza. Cryxen liczy na wsparcie Rycerza. Pan Comoddus liczy na wsparcie Rycerza. Z góry dziękuję.
Obrazek
Awatar użytkownika
Liren Monper
Padawan

Post autor: Liren Monper »

Planeta: Koros Major
Współrzędne planetarne: D-4
Nadawca: Padawan Liren Monper

Data wydarzenia: 15.07.25

Wraz z Panem Padawanem Farlamem jako politycznym ekspertem i kierownikiem oraz Panem Seranem jako pilotem i przy okazji cennym doradcą "z perspektywy szarego człowieczka" wybraliśmy się na spotkanie z dworską elitą na Koros Major, skonsultować dwie kwestie. Dołączył do nas potem hologramem Adept Domar Veros. Pragnę może przestrzec, że Adept Veros to dla mnie wzorowa reprezentacja arystokratycznego młodocianego idealisty - wnioski zostawiam słuchaczom. Nie zrobił najlepszego wrażenia w poważnych brudach prawdziwych walk.

Po pierwsze, sprawy ogólnopolityczne - być może zostawię je Panu Farlamowi, by zdał z nich relację wraz ze swoich ogólnych postępów medialnych, obawiam się, że byłoby mi trudno je wyłożyć bez dostatecznie szerokiego kontekstu.

Po drugie, sprawę w pewnym sensie cudowną, więc bezpośredniego ataku fregaty na coś, co powinno było być pewną na 99,999% egzekucją Mistrzyni Vile i jej ucznia i przy okazji Padawana Sellavisa. Tutaj, wybacz doktorze Sellavis, szczerze nie sądzę, byś był dla nich ważnym celem, ale pomińmy te komentarze, być może. Od tej strony, wieści mam cudowne. Wraz z Adeptem Seranem natychmiast zabraliśmy się, pod skromną - ale zawsze jakąś i wdzięczny jestem i za to - eskortą dwóch K-Wingów goniących nas z trudem przez nadprzestrzeń, w kierunku Dremulae, drogą okrężną, chaotyczną i zabójczo powolną. Udało nam się z powodzeniem dostać do EV-1 i zabezpieczyć resztę dowodów z czujników maszyny. Większość i tak znajdowała się już na nawikomputerze zabranym siłowo przez panią Mistrzynię Vile, ale i tak zdobyliśmy sporo dodatków. Co więcej, załoga K-Wingów zabezpieczyła różnego rodzaju dane na temat promieniowania przy poszczególnych punktach krzyżowych węzłów nadprzestrzennych jako dowody na obecność tego ataku. Przyznam, że marnie znam się na szczegółach technicznych, ale wiem od fachowców jedno - solidny, potężny dowód. Do tego liczymy, że ekipa Hakassi także swoje zdobyła. W połączeniu, te wszystkie materiały mogą być niezbitym dowodem na próbę mordu na pani Vile. Musimy jednak dowiedzieć się, co zdobyło Hakassi. Ich transmisja w sprawie Radamy, ta ostatnia, sugeruje że może tam być coś dobrego.

Z dawnych śledztw - właśnie, Aven, to już czas, skończ może ten raport zbiorczy z tych dawnych chaotycznych śledztw... mamy pewne materiały sugerujące, że Zave Keto znał tego Shistavanena, który przeprowadził atak. 

Jestem zadowolony. Zebraliśmy piękne rzeczy.

Przestrzegam tylko. Nie traktujcie tego w kategoriach, że Gildia popełniła błąd, że przedobrzyła. To była próba egzekucji małego myśliwca niezdolnego do poważnej walki w wydaniu fregaty koreliańskiej. Większość z nas uznałaby, że nikt tego nie przeżyje, nawet pani Vile.
Awatar użytkownika
Agrael Dovrik
Padawan

Sektor: brak
Planeta: Hakassi
Współrzędne planetarne: E-3

Data wydarzenia: 04.08.25

Dotarłem na Hakassi. Uważam że moje próby kontaktu poszły... nieźle?

Po pierwsze, udało mi się pozyskać sygnał i zrobić to samodzielnie, bez pytania władz o udostępnienie satelit. Wygląda na to, ze gdybym to zrobił, mogłoby być gorąco - wydaje mi się, że ci cali Umbaranie i Hakassi to krzywa historia, patrząc po ich reakcjach. Dobrze, że to zgadłem.

Zostałem wysłany na negocjacje z ludźmi których nie znam, zaprzyjaźnionych w jakiś z tego co rozumiem wątpliwy sposób po latach wojny i na trudnych niciach, pochodzących z planety, o której nic nie wiem, negocjować po leki, o których też nic nie wiem. Wybaczcie, ale naprawdę, 5 minut opisu "kiedyś byli naszymi wrogami, ale potem się dogadaliśmy" średnio wystarcza, gdy ewidentnie stoi za tym jakaś dłuższa historia... W tym świetle uważam, że poszło mi nieźle, bo nie rozumiałem tak naprawdę nic. Nie wiedziałem, jak z nimi rozmawiać, nie umiałem odpowiedzieć na żadne pytanie ani komentarz, a gdy odnosili się do jakiegokolwiek kontekstu, nie rozumiałem zupełnie niczego. Brzmiałem jak idiota, który nie wie po co przyleciał, ale przynajmniej byłem na tyle... uprzejmy, że nikt się na mnie nie obraził, nikt mnie nie zwyzwał. Poprosili, żebym spróbował zdobyć jakieś proxy-połączenie z kimś, kto będzie wiedział o co w ogóle chodzi i wie co mówić. Wybaczcie, ale naprawdę uważam, że w tym świetle to nieźle - ja nie wiem z kim rozmawiałem i o czym, szczytem osiągnięcia było nikogo nie załamać swoją osobą.

Niestety jestem bardzo kiepski technicznie. Mimo starań nie udało mi się samodzielnie nawiązać żadnego innego połączenia międzyplanetarnego, spróbować pośredniczenia między Gillad, Hakassi, a Umbarą, czy coś takiego. Niespecjalnie mi to poszło.
Awatar użytkownika
Aiden Veros
Adept

Post autor: Aiden Veros »

Nadawca: Adept Domar Veros

Data wydarzenia: 10.08.25

Moi starsi koledzy uczniowie, mistrzowie, pragnę pozostawić radosną wydaje mi się w tych czasach wiadomość.

Heroiczne starania Mistrzyni Jedi Elii Vile przynoszą skutek w walce o życie Ucznia Jedi Cryxena. Walczący od świtu do zmierzchu Padawan Torian Sellavis donosił wcześniej, że choć choroba jest powolna, a organizm walczy, to przed naszym trandoshańskim seniorem powolny tydzień śmierci, lecz starania Mistrzyni Jedi spowolniły postęp katastrofy o całe długości. Przyjaciele z planety Hakassi przebyli wiele parseków dowieźć nam bezpiecznie specjalne syntezowane egzemplarze trandoshańskiej krwi. Zapytacie czemu nie mogliśmy nabyć ich z Koros Major – padł strach, iż jako że wszystkie laboratoria są w rękach Gildii Górniczej, krew może zostać zatruta w trudny do identyfikacji sposób. Ich pomoc dodała kolejną ważną cegiełkę. O szczegóły medyczne należy pytać ekspertów osobiście, nie są to niestety moje tematy…

Nie dajmy się zwieść i uśpić czujności, albowiem Uczeń Cryxen wciąż walczy o życie, lecz zostało przed nim dużo czasu. Jeśli tylko misja mistrza Daesu Parka powiedzie się i zdobędziemy leki, Uczeń Cryxen zostanie z powodzeniem ocalony. Pytaniem jest, co robić jeśli misja się nie powiedzie – na pytanie to odpowiedzi na ten moment nie mamy. Czasu jednakże jest wiele.

Przy tej okazji mogę zaraportować, że pozostali wśród nas stabilizują się. W domku wypoczynkowym ze specjalną klimatyzacją przebywają obecnie:
- Uczeń Jedi Orn Radama w trakcie wyjątkowo poważnej rehabilitacji
- Uczeń Jedi Cryxen jak już zaraportowano
- Padawan Comoddus Farlam w stanie stabilnym, lecz ciężkim

Poza nimi ranni:
- Rycerz Jedi Fenderus w stanie stabilnym
- Okaleczenia mojej skromnej osoby

Nieobecni:
- Mistrz Jedi Ashtar Tey na wyjeździe
- Padawan Grokk Zhor tako
- Rycerz Jedi Daesu Park także
- Adept Jareth Seran również

Składam serdeczne pozdrowienia.
Awatar użytkownika
Walter Graves
Rycerz Jedi

Post autor: Walter Graves »

Sektor: -
Planeta: Dremulae
Współrzędne planetarne: -
Nadawca: Rycerz Jedi Daesu Park

Data wydarzenia: 19.08.25

Tutaj Rycerz Park.
Mam dobrą wiadomość. Ja i Adept Jareth skontaktowaliśmy się z "Edgarem-Bis" i Kurdem Efe. Zgodzili się zapewnić nam wsparcie medyczne. Wyślą na Gillad statek z vongijskimi środkami medycznymi, aby pomóc Cryxenowi w kuracji. Skontaktują się, gdy przylecą do nas.

W zamian za to wsparcie zobowiązałem się doprowadzić do końca sprawę porozumienia Umbary z Onderonem. Kuracja Cryxena będzie mieć funkcję marketingową - obiecałem, że nagramy i udokumentujemy cały proces leczenia Ucznia za pomocą vongijskich środków. Te materiały posłużą nam następnie do zareklamowania tychże środków onderońskiemu rządowi. Będziemy dosłownie ręczyć własnym zdrowiem za skuteczność umbarańskiej medycyny.

Razem ze sprzętem medycznym przyleci do nas Visarion Ileybur. To początkujący umbarański dyplomata - początkujący, bo Republika wszystkich wymordowała, a Umbara nie miała od tamtej pory dyplomatycznej praktyki. Będzie mi towarzyszyć podczas podróży na Onderon. Jak tylko się zjawi, umówię się z onderońskim rządem na oficjalne negocjacje. Potem zabieram całą dokumentację medyczną, pana Visariona i lecę na Onderon.

PS. Kapitan Vicious Umra z powodu przeciążenia podróżami doznał zawału serca na Dremulae. Na szczęście nie ma żadnych trwałych obrażeń, otrzymał stosowną opiekę medyczną i wylądował w dremulaeńskim szpitalu. Obsługa będzie się ze mną kontaktować w jego sprawie, ale powinien wyjść ze szpitala po tygodniu kuracji. Pilnujący EV-1 żołnierze wiedzą o jego sytuacji.

PS 2. Dla Mistrzyni Elii i Rycerza Fella - Echani powiedział nam, że stan Azatu pozostaje stabilny. Nie doszło u niego do żadnych dziwnych zmian, które sugerowałyby wpływ Ciemnej Strony.
Awatar użytkownika
Ashtar Tey
Mistrz Jedi
Nick gracza: Gluppor
Kontakt:

Post autor: Ashtar Tey »

Sektor: 5
Planeta: Odik II
Współrzędne planetarne: C4
Nadawca: Opiekun Jedi Ashtar Tey

Data wydarzenia: 30.07.25/16.08.25

R-r-raportuje pe-pełna su-sukces. G-g-grokk i-i-idealnie wyko-wykonał cała pl-plan, przy o-o-okazji u-u-uwalniając d-d-dwaj d-d-dodatkowi, nie-nieprzewidziana z-z-zakładnik. O-o-obecnie s-s-są w jedno z w-w-więzień i cz-cz-czekają na prze-prze-przesłuchanie d-d-dwaj za-za-zaare-resztowani, w-w-włącznie z g-g-główna sz-sz-szef ca-ca-cała operacja na O-o-odik. Je-je-jeśli kt-kt-ktoś ma ja-ja-jakaś su-sugestia c-c-co do kie-kierunek prz-prz-przesłuchanie czy k-k-konkretna py-pytania, t-t-to dobra mo-moment na w-w-wysłanie. Ja-ja-jakość po-po-połączenie jest s-s-słaba, a-a-ale pojedyncze w-w-wiadomość po-po-powinna prz-przejść. 

Przy o-o-okazja, w mia-mia-miarę i-i-istotna r-r-raport dla w-w-wszyscy po-po-podróżujący. Przy wy-wy-wylocie z s-s-system K-k-koros z-z-zostali po-poddani bardzo a-a-agresywna k-k-kontrola. Pr-pr-problemem b-b-była u-u-uzbrojona b-b-bombowiec, kt-kt-który o-o-otrzymali na t-t-ta wyprawa w z-z-zastępstwo EV. Nic nie po-po-pomogły o-o-oficjalne d-d-dokument po-po-podpisane przez mi-mi-ministrowie C-c-cesarz (d-d-dowód s-s-słabość j-j-jego obecna po-po-pozycja...) ani ż-ż-żadna w-w-wyjaśnienia. K-k-kazano n-n-nam z-z-zadokować w j-j-jedna ze s-s-stacja orbitalna na prz-przeszukanie i k-k-kontrola. Z o-o-oczywista powody w-w-wywołała to u na-na-nas niemała pa-pa-panika. W-w-w-wizja z-z-zostanie w-w-wysadzeni z po-po-połowa s-s-stacja w pr-pr-próżnia a-a-albo wyciek i-i-informacja o na-na-nasza mi-mi-misja w-w-wydawały się ba-bardzo pra-pra-prawdopodobna. Prz-prz-przez ch-ch-chwila r-r-rozważali ucieczka, a-a-ale na sz-sz-szczęście z-z-zdecydowali po-po-poddać się k-k-kontrola. Na-na-nawet nie chce my-my-myśleć o po-po-potencjalne k-k-konsekwencja t-t-taka r-r-ruch...

Na-na-nawiązali szy-szybka połączenie z minister R-r-rall ja-ja-jako jakaś z-z-zabezpieczenie i z-z-zadokowali g-gdzie ka-ka-kazano. Sy-sy-sytuacja sz-sz-szybko w-w-wyjaśniła. Na-na-najwyraźniej ze Ś-ś-światy Ś-ś-środka za-zaczynają do-dopływać co-co-coraz ba-bardziej nie-nie-niepokojąca wi-wi-wiadomości o dzi-dzi-dziwne mo-mo-mobilizacje i r-r-ruchy w-w-wojsk, z K-k-korellia na cz-cz-czele. Ni-ni-nikt nie w-w-wie o co ch-ch-chodzi, a-a-ale w-w-wszystkie s-s-służby po-po-postawione s-s-są w st-st-stan na-na-najwyższa g-g-g-gotowość. S-s-stąd na-na-nasza uzbrojo-jona b-b-bombowiec w-w-wywołała t-t-taka pani-nika. M-m-może to ty-tylko ja-ja-jakaś pokaz si-si-siła, a-a-ale może t-t-to być t-też za-zapowiedź ko-kolejna ko-konflikt na du-duża skala. S-s-spróbuje do-do-dowiedzieć się co-coś więcej na O-o-odik, na r-r-razie b-b-biorą pod uwagę w-w-wzmożona k-k-kontrola i ne-ne-nerwowość sł-służby na w-w-wszystkie ś-ś-światy So-so-sojusz.

PS Ś-ś-świetna po-pomysł ze sł-słuchawka do b-b-bezpośrednia k-k-kontakt, b-b-bez tego mo-mo-mogłoby nie wy-wy-wyjść.
Obrazek
Autor: Bart
Awatar użytkownika
Agrael Dovrik
Padawan

Data wydarzenia: 26.08.25

Witajcie, moja prędka informacja, abyśmy przypadkiem nie wykonali dwa razy tego samego połączenia z niezłą kompromitacją: otóż ja i Uczeń Radama połączyliśmy się rwanym, strzępowatym sygnałem z rodziną Verosów. Przekazaliśmy wieść o śmierci Adepta Domara na służbie. Matka przyjęła to... bardzo źle. Szczerze boję się co zrobi, wygląda na ogarniętą rozpaczą. Jedyne co dobre - nie padło w tym nawet jedno złe słowo w naszym kierunku, nawet taka sugestia.

To... wszystko. Jak na taką formalność, łatwo nie było...
Awatar użytkownika
Agrael Dovrik
Padawan

Współrzędne planetarne: O-7

Data wydarzenia: 28.08.25

Witajcie, za mną kawał wycieczki po całym Gillad, nóg i rąk nie czuję. Czy przyda się wam relacja z wiejskich przygód i historii konfliktów rolniczych? Raczej nie, więc odpuszczę, choć powiem, że w pewnym sensie była to miła przygoda? W pewnym sensie odpoczynek po tych wszystkich dramatach.

W każdym razie, ze spraw "wspólnych" - zakupiłem wielki zapas cafu, w tym ten przeznaczony na prezenty na Hakassi. Także części mechaniczne o jakie prosiła Mistrzyni Jedi, no i najtrudniejsze, dziwaczne chemikalia do "kompresora geologicznego". Miłej zabawy!
Awatar użytkownika
Agrael Dovrik
Padawan

Nadawca: Padawan Jareth Seran

Data wydarzenia: 10.09.25

Witajcie, mam dobrą wiadomość.

Z Umbary przybył dyplomata, Visarion Ileybur, z wielkim zestawem leków przygotowanym tam przez ekspertów na pomoc Uczniowi Cryxenowi. Wysadził go na miejscu niejaki Kurd Efe i zaraz zniknął ze względu na szeroko zakrojone konspiracje.

Pan Visarion ma... nietypowe zachowania jak na dyplomatę, trochę... Uczeń Radama, ale z dystyngowanym słownictwem. Postarałem się dyskretnie zrozumieć czemu. Cóż, najprościej powiedzieć, że jest tak dyplomatyczny jak się da podczas pracy, więc gdy nie musi, trzyma się od tego jak najdalej, by się nie wypalić. To grubiańska, ale kompetentna, mądra osoba i przede wszystkim przywiózł pomoc dla Ucznia Cryxena, więc serdecznie proszę o cierpliwość i szacunek.

Uczeń Cryxen powoli, z trudem i wyzwaniami po drodze, zaczyna dochodzić do siebie. Walka trwa, od czasu ostatniej wiadomości Adepta Domara Uczeń Cryxen wciąż dzielnie walczył, sposobami, które już tam dokładnie opisano, ale ten czas walki paskudnie obciążył jego organizm. Nowe leki działają, jak dokładnie, nie znam się niestety, ale wymagają od organizmu nowych sił - trzymajmy więc kciuki i doglądajmy jego efektów.
Awatar użytkownika
Aiden Veros
Adept

Post autor: Aiden Veros »

Nadawca: Adept Aiden Veros

Data wydarzenia: 17.09.25 (wizyta pałacowa), 19.09.25 (wioska Jedi)

Witajcie, zaczynamy kolejne kampanie do rozwiązania, w których mam nadzieję będę mieć okazje pomóc.

========================================================================

Po pierwsze, Mistrzyni Jedi Elia Vile oraz pan Liren Monper powrócili z poważnego spotkania na terenie pałacowym na Koros Major. Padły tam liczne propozycje i ustalenia względem przekazu medialnego odnośnie obecności Jedi. Pan Monper w detalach opowiedział licznym osobom o przebiegu tego spotkania. Z żalem... a może wręcz przeciwnie, z zadowoleniem? muszę powiedzieć, że długa dyskusja w tym wątku przyniosła nam ledwie taką puentę, że nie istnieją żadne słowa nowej mądrości czy uwag względem tamtejszych ustaleń. Może z żalem, bo wiele godzin w licznym gronie - pan Monper, Padawan Zhor, Padawan Seran i ja. A z zadowoleniem, bo czy to nie dobry znak, że tęgie głowy mistrzów fachu opracowały coś do czego skromni amatorzy nie mogą nic dodać?

========================================================================

Po drugie, w intensywnej dyskusji z udziałem pana Ileybura (w drugiej połowie), mistrza Parka, pana Monpera, Padawana Zhora, (w pierwszej połowie) Padawana Serana i mnie poruszyliśmy większość możliwych kwestii związanych z lotem dyplomatycznym mistrza Parka na świat Onderon.

Podjęto, że najrozważniejszą trasą - spośród wielu opcji jakie uwzględnialiśmy - do obrania będzie Magistrala Koros, bezpośrednio z Koros Major na Coruscant, a potem do celu. Uznano, że każdy kierunek lotu w Głębokim Jądrze i każda planeta docelowa mogą być niebezpieczne i pełne zorganizowanych agentów wroga, jak i jego bardziej dzikich struktur, więc im krótsza droga, tym lepiej, gdyż każda zawiera potencjał niebezpieczeństwa.

Co do maszyny, mistrz Park postulował wynajem jakiejś nowej dla bezpieczeństwa, lecz Padawan Zhor słusznie rzekł, pod czym wszyscy się podpisali, że jeśli minimalizuje się ilość lotów kosmicznych dla bezpieczeństwa, to dodatkowy lot po Jądrze po wynajem przeczy tej idei.

Wybrano na przelot myśliwiec Defender. Pilot jest jeszcze nieokreślony, poza tym że prawdopodobnie odrzuci się rekrutację Padawana Serana ze względu na skalę zagrożenia.
Awatar użytkownika
Agrael Dovrik
Padawan

Nadawca: Padawan Jareth Seran

Data wydarzenia: brak