autor: Siad Avidhal dodano: 22 maja 2017, 23:00

Kanał: Szyfrowany, wewnętrzne połączenie
Sektor: 10
Planeta: Alderaan
Współrzędne planetarne: M-10
Nadawca: Łowca Nagród Fher Alman
Data wydarzenia: 21.05.17
Priorytet: niski
- Kod: Zaznacz cały
Moja praca powoli dobiega końca w tym zdeprawowanym przez Moc przybytku. To powinno być skończone już dawno temu, ale oczywiście nawet podstawowe rzeczy musiałem sporządzić sam. Włącznie z podstawowymi aspektami takie jak plan budynku, czy projekt sieci energetycznej. Nie dziwi mnie ani trochę częstotliwość z jaką jesteście szpiegowani, atakowani i nachodzeni w swoim własnym domu. Czasem należy wykroczyć poza zautomatyzowany system patrolowy i wziąć sprawy w swoje ręce. Droid ma niezmierzoną moc obliczeniową, ale wciąż jest tworem przez kogoś/coś skonstruowanym. A wszystko co stworzone przez umysł, może zostać przez inny umysł ominięte. Droid nie ma jednak ani wyobraźni, ani do końca wolnej woli - a takowa jest potrzebna również przy tym, by czuć się realnie bezpiecznie. Droid zapewnia podstawowe złudzenie bezpieczeństwa bo ma ustalony system, plan i solidny arsenał. Potrzebujecie organicznej osoby, która będzie za to odpowiedzialna własnym sumieniem i gardłem.
W załączniku znajduje się plan systemów, które zaimplementowałem do waszej twierdzy. Nawet jeśli nie przyniesie Wam to pożytku wobec nadchodzącego, bezpośredniego zagrożenia - bo zapewne nie będziecie tego potrafili dogodnie wykorzystać; na pewno będzie przydatne w innych sytuacjach, jeśli przeżyjecie. Mi pozostało jedynie zamontowanie zmodernizowanych wieżyczek obronnych do sufitów i ulatniam się z waszej historii w roli - najpewniej - sojusznika. Choć wojna zmienia postrzeganie. Na wynaturzenie najlepsze jest inne wynaturzenie. Życzę Wam wobec tego długiego życia.
Białe krzyże - zaznaczyłem na przyszłość wloty do wentylacji na Waszych dachach. Zabezpieczyłem je czujnikami, które wysyłają informacje w momencie nawet marginalnego otwarcia kratowanej osłony.
Niebieskie pasy - obszary przy drzwiach, które zostały wzbogacone o dodatkowe, odrębne pola siłowe. Jeśli ktoś zniszczy drzwi - musi dodatkowo przebrnąć przez pole energetyczne. Zabezpieczyłem kluczowe punkty waszej jednostki; archiwa, generator, zagrodę zwierząt do których tak nielogicznie jesteście ponoć przywiązani... Kolejna słabość.
Zielone punkty - to podwieszone pod sufitem dozowniki ze skrajnie śmiertelnym gazem RX-8. Dość ciężko dostępny środek, więc używajcie go rozsądnie. Musiałem poruszyć "Moc" i szereg kontaktów, by właściwie względnie bezpiecznie i bez dożywocia przywieźć to w takich ilościach na Prakith. Widoczne wieko systemu jest wizualnie dostosowane do... wnętrza. Całość wygląda niczym zraszacz przeciwpożarowy. W razie zużycia gazu należy go odkręcić i wymienić kapsułę weń zawartą. Niech lepiej zajmuje się tym ktoś, kto zna się na gazach bojowych i pirotechnice, bo w razie pomyłki petent umiera w przeciągu... Zostawię to niespodzianką.
Żółte pole - to fragment podłogi, który odpowiednio zabezpieczyłem i podłączyłem do Waszej sieci energetycznej. Osoba znajdująca się na metalowej powierzchni podczas przebiegu wyładowań winna zamienić się w to, w co Zakon powinien zamienić się przed Skywalkerem. Pył.
Czerwone punkty - to podwieszone pod sufit dość ciężkie, dwulufowe wieżyczki obronne. Zmodyfikowane przeze mnie - stąd długość mojego pobytu. Dodałem coś, co powinno być dla Was przydatne. Szereg skanerów - dźwiękowy, oddziaływania elektromagnetycznego i kilka podstawowych (termiczny na ten przykład). Skanery reagują na każde bodźce, wysyłając je do ogólnego rejestru obrony - droidów. Czuły skaner dźwiękowy dodatkowo wysyła informacje alarmową do droidów w momencie, jeśli rozpozna dźwięk bez wizji. Więc jeśli skaner rozpozna stukot obuwia, a jednocześnie normalna kamera nie będzie miała logicznego źródła - będziecie o tym wiedzieć. Skaner oddziaływania elektromagnetycznego odpowiada za rejestrowanie sił działających między cząsteczkami posiadającymi ładunek elektryczny. Skanuje teren elektrodynamicznego poziomu oddziaływania pola elektromagnetycznego na materię. Generuje fale elektromagnetyczne badające zmienne w polu, w zasięgu emitowanej sztucznie struktury elektromagnetycznej. Kamer termowizyjnych, ultrafiloetowych etc. - mam nadzieje - nie muszę objaśniać.
Wszelkie biblioteki, kody i skrypty powinny być dostosowane do Waszego systemu obrony. Są dość... proste, jeśli chodzi o kontaktowość względem waszych droidów - jakkolwiek zaawansowane czy proste by nie były. Wystawiam je w załączniku do zaimplementowania przez któregoś z Waszych techników z racji braku zezwoleń i dostępów.
Dodatkowo apeluję do waszej dumy i godności. Zabijcie wreszcie kuriera rasy Aqualish od niejakiego Nokit-CO. Nie liczę, że macie szacunek do siebie bo jesteście Jedi - ale spróbujcie chociaż raz.