autor: Alora Valo dodano: 13 sie 2017, 14:25

Kanał: Zamknięty, sieci wewnętrznej
Sektor: 5
Planeta: Prakith
Współrzędne planetarne: D-11
Nadawca: Padawan Alora Valo
Data wydarzenia: 12.07.17
Priorytet: średni
- Kod: Zaznacz cały
Zostaliśmy wczoraj wraz z Padawanem Aderbeenem pilnie wezwani do Komendy w Prak. Od naszego stawiennictwa miał zależeć nasz dalszy los na Prakith, oraz życie Rycerza Fenderusa. Okazuje się, że poznali kim jest Voliander, oraz zarzucili nam, że to nie od nas pochodzi ta wiedza. Że wśród 78 raportów przesłanych do nich nie ma o nim nawet jednej wzmianki. Jeden z jego ludzi został przez Voliandera uwięziony, podobnie sytuacji mojej i Namona, o której defacto już wiedzieli. Wytłumaczyłam, że najprawdopodobniej spowodowane to było tym, że ten nie miesza się bezpośrednio w nasze działania. Jest niejako sojusznikiem, znamy jego podejście do kultu, lecz nigdy się nie zaagnażował w nic, o czym posiadam wiedzę. Stwierdziłam, że jego pomoc ograniczała się do wskazówek dotyczących natury specyficznej Mocy na Prakith, oraz innych spraw jej dotyczących. Takich, które należą wyłącznie do Jedi i nie są bezpośrednio związane z naszymi działaniami przeciwko kultowi, dlatego też wzmianki o jego osobie mogły nie znaleźć się w raportach interesujących agencję Federalną. Jak narazie wydawali się dobrze przyjąc moje wytłumaczenie. Pozostaje czekać na dalszy rozwój wydarzeń.
Drugą sprawą był aktualny stan Rycerza Fenderusa. Ostrzegł nas, że jeśli ten nie poprawi się, oraz będą jakiekolwiek szanse na to, że będzie stanowił zagrożenie, nie będą się wahali. Postąpią podobnie jak w przypadku Padawana Angara Makkaru, mimo, że woleliby tego uniknąć. Zapewniłam ich, że jego stan wyraźnie jest lepszy, oraz że robimy co w naszej mocy, by przywrócić kondycję mentalną Rycerza, który posiada stałą opiekę lekarską, jak i jest monitorowany.
Na koniec dostałam informacjie o które prosił Padawan Bar'a'ka. Wiadomym jest, że Rahadio Sanaris wydobywa niewielkie ilości neutronium, które "przypadkowo sąsiadują z interesującymi go złożami". Oficjalnie kilka kilogramów rocznie. Poza tym jedyny koncern wydobywujacy je legalnie na Prakith jest własnością federalną, który zaopatrza Odik II. Wydobywane przez Sanarisa złoża mają przeznaczenie użytku prywatnego, oraz nie zarejestrowano legalnego handlu tym materiałem z jego strony. Tak więc wyłączając z równania import tego materiału, jest jedynym źródłem z którego pochodzić może neutronium na Prakith.