autor: Revel dodano: 03 kwie 2014, 14:07

Kanał: Zamknięty, sieci wewnętrznej
Sektor: Japrael
Planeta: Onderon
Współrzędne planetarne: O-9
Nadawca: Padawan Revel
Data wydarzenia: 30.03.14
Priorytet: wysoki
- Kod: Zaznacz cały
Inkwizytor Bart zlecił mi zbadanie okolic nieopodal naszej bazy, ponieważ wykrył dobiegające stamtąd niezidentyfikowane sygnały. Były to bagna, na których już wcześniej przebywali Adept Tranquil i Fenderus.
Na miejscu, na terenach myśliwskich natknąłem się na dwóch funkcjonariuszy Agencji Ochrony Onderonu. Z racji, że zostałem już wcześniej przez nich aresztowany po odkryciu, że należę do Jedi, postanowiłem ukryć się pod tożsamością leśnika kontrolującego licencje myśliwych. Zdołałem się jedynie dowiedzieć, że przybyli w to miejsce szukając czegoś lub kogoś. Niestety byli na tyle nieufni, więc nie zdradzili niczego więcej. Następnie zabrali mnie na swój statek chcąc przesłuchać mnie na ich komendzie. Przed odlotem nadałem sygnał do JP-01, aby miał na nas oko.
Chwilę po odlocie dostali rozkazy by mnie odstawić i to właśnie uczynili. Na bagnach po zmroku natknąłem się na bestię. Na wielkiego dwunożnego jaszczura o długim ogonie. Uciekłem przed nim, ale zaraz po chwili dostrzegłem ratującego się, nieporadnego JP-01. Próbując we dwoje pokonać zwierzaka zostałem dzielony jego twardym ogonem, ale w tym czasie droidowi udało się go zabić - pomimo niewiarygodnej zwinności.
Nie jestem biologiem, więc nie jestem pewien czy ta kreatura przypominająca Raptora naturalnie zasiedla bagna Onderonu.