Na 1 planetkę masz dużo opcji, to Ci podrzucę kilka do wyboru. Ale jak chcesz więcej to wal na PM.
- Arkania - najpierw się obroniła przed Vongami, a później upadła, do tego mamy jedną z fajniejszych postaci z różnymi motywami stamtąd i to może być niezły przeplot mi się wydaje.
- Borleias - niezły materiał z kanonu, była cała historia o tym, mogę Ci podrzucić materiały jak wybierasz Borleias.
- Chazwa - całkiem konkretna, ale prosto zarysowana planetka, łatwo poznasz i łatwo wpasujesz tam totalnie wszystko, co Ci się zamarzy.
- Dantooine - najlepsza opcja, ale trzeba trochę poznać. Też daje trochę fajnych związków z Jedi.
Na 2 planetkę.
- Cato Neimoidia, legendarna w Star Wars już praktycznie.
- Brentaal IV, prosta planetka, bez skomplikowania, ale dobrze znana i dobrze osadzona.
- Colla IV, możesz tu opisać prawie wszystko bo dokładne losy jej nalotu były nieznane i w naszym szlakokanonie też o tym nie ma.
Na 3 opcję polecałbym Onderon. Toczyła się cała wielka jedi-kampania na Onderonie, ale wymagało by to od Ciebie duużo lektury. Z Onderonu jest kupa znanych postaci które możesz wykorzystać i były tam legendarnymi obrońcami planety wręcz, mimo że oczywiście przeciętny mieszkaniec na oczy nie widział naszych Jedi. Wiadomo, znały ich władze planety broniące jej, to nie byli celebryci, tylko bohaterowie wojenni, a w środku działań wojennych szarego człowieczka nie ma zwykle.
- Elia Vile
- Siad Avidhal
- Tanna Saarai
- Bar'a'ka
- Neil Danadris
- Tranquil
- Alain Xeren
To znane postacie z obrony Onderonu, więc masz naprawdę kogo pytać. Elia, Siad i Tanna to postacie nadal żywe itd. Neil jest w rękach aktywnego gracza, Ezequiela, a Alain nas odwiedza. Więc pytaj kogo chcesz.
Oczywiście Onderon to trochę trudna sprawa, co prawda gwarantuje świetne opcje, ale to jest wersja dla ambitnych. Mam też sporo lżejszą opcję dla Ciebie. Malastare, wystarczy przeczytać tylko jedno sprawko o akcjach wojennych Namona i wiesz już wszystko co trzeba.
post32751.html#p32751